Izbornik Zatvoriti

Radmila Živković

Radmila Živković je rođena u Kruševcu, 1953., gde je završila osnovnu školu i Gimnaziju. 1971. počinje sa studijama na Akademiji za pozorište, film i televiziju (u klasi Predraga Bajčetića), a završava 1975.

Odigrala je brojne uloge u filmovima Sok od šljiva, Poseban tretman, Variola vera, Još ovaj put, Sabirni centar, Uvek spremne žene, Poltron, O pokojniku sve najlepše, Ledina, Zona Zamfirova… Za neke od njih nagrađena je najvišim priznanjima kao što su Zlatna arena u Puli, Carica Teodora u Nišu…

Kao pozorišna glumica ostvarila je uloge na scenama Ateljea 212, Pozorišta na Terazijama, u Zvezdara teatru, a 20 godina je član Drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Vlasnica je nagrade „Milivoje Živanović”, a najveći uspeh u karijeri zabeležila je 6. februara 2005. godine, kada joj je uručena nagrada „Žanka Stokić” koju su pre nje dobile Svetlana Bojković i Milena Dravić. Ovo prestižno priznanje dobila je za ulogu Živke Popović u predstavi Gospođa ministarka u režiji Jagoša Markovića, koju sa uspehom igra na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ostvarila je veliki broj uloga i u popularnim TV serijama.

preview