Изборник Затворити

Радмила Живковић

Радмила Живковић је рођена у Крушевцу, 1953., где је завршила основну школу и Гимназију. 1971. почиње са студијама на Академији за позориште, филм и телевизију (у класи Предрага Бајчетића), а завршава 1975.

Одиграла је бројне улоге у филмовима Сок од шљива, Посебан третман, Вариола вера, Још овај пут, Сабирни центар, Увек спремне жене, Полтрон, О покојнику све најлепше, Ледина, Зона Замфирова… За неке од њих награђена је највишим признањима као што су Златна арена у Пули, Царица Теодора у Нишу…

Kao позоришна глумица остварила је улоге на сценама Атељеа 212, Позоришта на Теразијама, у Звездара театру, a 20 година је члан Драме Народног позоришта у Београду. Власница је награде „Миливоје Живановић”, a највећи успех у каријери забележила је 6. фебруара 2005. године, када joj је уручена награда „Жанка Стокић” коју су пре ње добиле Светлана Бојковић и Милена Дравић. Ово престижно признање добила је за улогу Живке Поповић у представи Госпођа министарка у режији Јагоша Марковића, коју са успехом игра на сцени Народног позоришта у Београду.

Остварила је велики број улога и у популарним ТВ серијама.

preview