Izbornik Zatvoriti

Milutin R. Jugović

Milutin R. Jugović je rođen 13. novembra 1929. godine u Beloj Vodi kod Kruševca, profesionalni novinar iz Kruševca. Bio je redovni član Naučnog društva za istoriju medicine i zdravstveno prosvećivanje Srbije, počasni član Srpskog lekarskog društva, član Udruženja novinara Srbije, član Književnog kluba “Bagdala”.

Vodio je naučni projekt Medicinskog centra Kruševac Zaštita zdravlja ljudi u kruševačkom kraju i organizacija saniteta od 1380. do 1990. godine (pripremljene dve knjige, objavljena je Lečenje u Tromoravlju). Bio je saradnik u naučnom projektu Kliničko-bolničkog centra, Beograd Uticaj proizvoda hemijske industrije Kruševca na kožu radnika industrije i stanovništva i način lečenja.

Među mnogim ističu se nagrade “Profesor Vladimir Stanojević” Srpskog lekarskog društva i “Nagrada za životno delo” opštine Kruševac.

Milutin R. Jugović je objavio preko 20 knjiga i veliki broj novinskih priloga, kao i radio i TV reportaža iz istorije kruševačkog kraja. Autor sa, verovatno, najviše knjiga posvećenih isključivo našem “carskom gradu”.

Nije više među živima (04.05.1996., Kruševac)…

preview