Изборник Затворити

Милутин Р. Југовић

Милутин Р. Југовић је рођен 13. новембра 1929. године у Белој Води код Крушевца, професионални новинар из Крушевца. Био је редовни члан Научног друштва за историју медицине и здравствено просвећивање Србије, почасни члан Српског лекарског друштва, члан Удружења новинара Србије, члан Књижевног клуба “Багдала”.

Водио је научни пројект Медицинског центра Крушевац Заштита здравља људи у крушевачком крају и организација санитета од 1380. до 1990. године (припремљене две књиге, објављена је Лечење у Троморављу). Био је сарадник у научном пројекту Клиничко-болничког центра, Београд Утицај производа хемијске индустрије Крушевца на кожу радника индустрије и становништва и начин лечења.

Међу многим истичу се награде “Професор Владимир Станојевић” Српског лекарског друштва и “Награда за животно дело” општине Крушевац.

Милутин Р. Југовић је објавио преко 20 књига и велики број новинских прилога, као и радио и ТВ репортажа из историје крушевачког краја. Аутор са, вероватно, највише књига посвећених искључиво нашем “царском граду”.

Није више међу живима (04.05.1996., Крушевац)…

preview